Mleko
1oraz czekoladę z kawą zmieszaj, a następnie wlej do małych foremek do
lodów i zamroż. Przygotuj 6 małych 3-centymetrowych pierścieni ciasta,
wyciąć formami z kieliszka i szklanki. Podawać z filiżanką cappuccino i
nasmarować dobrze z masłem. Umieścić w lodówce do czasu podania.

Pozostałą czekoladę rozpuszczamy z masłem w misce nad garnkiem z wrzącą wodą, a następnie w osobnej misce ubijamy pianę z białek z cukrem, aż stwardnieje. Wbijasz żółtka do schłodzonego masła z czekoladą i mieszamy, a następnie dodaj migdały i mąkę. Rozprowadź cała konsystencję. nałóż masę na wcześniej przygotowane okręgi z ciasta. Rozgrzej piekarnik do 190 º C i piecz 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz