Składniki:
2 łyżki oliwy z oliwek
250g pieczarek w plasterkach
1 por,drobno posiekana
2 ząbki czosnku drobno posiekane
545g gotowa bazę pod ciasto do pizzy
150g ser a taleggio pokrojonego w kostki
8 plasterków prosciutto
duża garść bazylii
2 łyżeczki oliwy z oliwek extra virgin
2 blachy do pieczenia pokryte pergamin do pieczenia
Przygotowanie:
Rozgrzej
piekarnik do 220C. Rozgrzać olej na dużej patelni, dodać pieczarki i
smażyć na dużym ogniu przez 3 do 4 minut, aż zaczyna mięknąć i staną się
złote. Dodać por i gotować przez kilka minut aż zmiękną, a następnie
wymieszać z czosnkiem i gotować przez 1 minutę. Zdjąć z ognia, odstawić
do ostygnięcia.
Rozwinąć
2 podstawy ciasta do pizzy na papierze do pieczenia. Wymieszać grzyby z
serem żółtym . Piec przez 8 do 10 minut, aż kolory będą złote. Podawać
natychmiast, pokryte serem i pokropione oliwą z oliwek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz