Składniki:
8 plastry boczku
400g ziemniaków gotowanych z cebula i papryką
60g ostrego sera chedar
1 słoiczek karczoch
4 jajka
3/4 szklanki mleka
1/2 łyżeczki pieprzu
1 ząbek czosnku
1/4 łyżeczki soli
10 średnich włoski pomidorowy
śliwki, pokrojone w cienkie plasterki
Jeśli
chcesz wiedzieć więcej o aukcje aut z anglii to odwiedź stronę http://autawanglii.pl/zasady-wspolpracy.html
Użyj
oleju w sprayu na naczynie szklane. Piec boczek na dużej patelni na
średnim ogniu, aż będzie mocno wysmażone. Usuń boczek z patelni, odsącz
na papierowym ręczniku.
W
tej samej dużej misce, wybij jaja, mleko, czosnek, pieprz i sól, aż
mieszanka stanie się gęsta. Wlać mieszaninę ziemniaków. Posypać
pozostały ser (pozostałe pół kubka). Przykryć folią, przechowywać w
lodówce co najmniej 8 godzin lub na noc.
Nagrzać piekarnik piekarnik do 180 ° C. Pieczemy pod przykryciem przez 45 minut.
Odkryć
naczynia do pieczenia; pociąć plasterki pomidora na plastry. Piec
odkryte dodatkowe 15 do 20 minut lub do momentu aż będzie miękkie.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz