piątek, 4 października 2013

Smażone ziemniaki


Składniki:

8 plastry boczku

400g ziemniaków gotowanych z cebula i papryką

60g ostrego sera chedar

1 słoiczek karczoch

4 jajka

3/4 szklanki mleka

1/2 łyżeczki pieprzu
1 ząbek czosnku

1/4 łyżeczki soli

10 średnich włoski pomidorowy
śliwki, pokrojone w cienkie plasterki
Jeśli chcesz wiedzieć więcej o aukcje aut z anglii to odwiedź stronę http://autawanglii.pl/zasady-wspolpracy.html
Użyj oleju w sprayu na naczynie szklane. Piec boczek na dużej patelni na średnim ogniu, aż będzie mocno wysmażone. Usuń boczek z patelni, odsącz na papierowym ręczniku.
W dużej misce wymieszać gotowany boczek, ziemniaki i 1 szklanka sera, wrzucić do miski i wymieszać. Rozprowadzić połowę mieszaniny ziemniaków w naczyniu do pieczenia. Najlepiej z karczochami i pozostałą mieszaninę ziemniaków.
W tej samej dużej misce, wybij jaja, mleko, czosnek, pieprz i sól, aż mieszanka stanie się gęsta. Wlać mieszaninę ziemniaków. Posypać pozostały ser (pozostałe pół kubka). Przykryć folią, przechowywać w lodówce co najmniej 8 godzin lub na noc.
Nagrzać piekarnik piekarnik do 180 ° C. Pieczemy pod przykryciem przez 45 minut.
Odkryć naczynia do pieczenia; pociąć plasterki pomidora na plastry. Piec odkryte dodatkowe 15 do 20 minut lub do momentu aż będzie miękkie. Odstawić na 10 minut przed podaniem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz