piątek, 11 października 2013

Befsztyk zwyczajny

Ażeby befsztyk był dobry, potrzeba wziąć najmniej 4 kilo katletowego mięsa, odebrać starannie kości i skórę, która jest dosyć grubą. 
Jeśli chcesz wiedzieć więcej o busy do niemiec sezonowo to odwiedź stronę  http://q-bus.com.pl/kontakt.html
Tak oczyszczony befsztyk zbić tłuczkiem, potem skropić sokiem z całej cytryny, osolić i niech przez godzinę leży. Na godzinę przed , wydaniem na stół, położyć na brytwannę dużą łyżkę świeżego masła, rozpalić mocno, a gdy zacznie rumienić się, włożyć befsztyk i. wstawić do bardzo gorącego pieca. Mięso to powinno się piec przy bardzo silnym ogniu, żeby się ru-mieniło i własnym tłuszczeni polewało. Na wydaniu wyjąć z brytwanny, pokrajać w cieniutkie plasterki, ułożyć zgrabnie na długim półmisku, polać sosem z bryłwanny, ubrać jarzyn-kami i podać na stół. 



Jeśli chcesz wiedzieć więcej o biała podlaska cokoły sprzedaż to odwiedź stronę http://msconsulting.info.pl/oferta.html
Befsztyk dobrze upieczony powinien być miękki, soczysty, wewnątrz pięknego różowego koloru. Wiele kucharzy robi w ten sposób, że oczyszczony befsztyk, utłuczony i posmarowany sokiem cytrynowym, smarują jeszcze oliwą, układają na brytwannie i przez 24 godzin kładą na lód w lodowni. Befsztyk można podawać z kartoflami, chrzanem struganym, z buraczkami, kapustą słodką, brukselską, kalafiorami, szparagami, a nawet z włoskim makaronem. 
Jeśli chcesz wiedzieć więcej o zespoły weselne zabawa to odwiedź stronę http://zespolamati.pl/sk%C5%82ad-zespo%C5%82u.html
Najważniej-szą rzeczą jest, aby nigdy przy smażeniu rostboeurn mięsa nie kłuć widelcem, aby sok nie wychodził.
http://www.przepisy.pl/temat/ryzowe-pola-inspiracji/przepis/smazony-ryz-z-groszkiem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz