czwartek, 10 października 2013

Pierogi


Pierogi z rybą i sardelami
Oczyścić świeżą mięsistą rybę, najlepiej szczupaka. – Powyjmować kości wymyć, posolić, posypać pieprzem,, zawiązać na dwie godziny w płótno, pokrajać w kawałki. 
Jeśli chcesz wiedzieć więcej o profesjonalny dj na studniówkę śląskie to odwiedź stronę http://djjasiu.pl/galeria.html W łyżce masła podsmażyć drobno pokrajaną cebulę, z rybą, dusić, aż ryba będzie prawie gotową, ostudzić, posiekać tasakiem (nie przepuszczać przez maszynkę), dodać trochę drobno posiekanej pietruszki doprawić do smaku. Brytwanę posmarować masłem, położyć ciasto, na to farsz z ryby. Na rybę położyć wymyte i drobno posiekane sardele, przykryć ciastem posmarować jajkiem rozbiłem i wsławić do gorącego pieca, o ile ciasto francuskie, w kruchem do średnio gorącego.


Pierogi z ogórkami

Do tego pieroga używa się ciasto francuskie, pół- francuskie, drożdżowe. 1 kilo świeżych dobrych Pierogi ogórków drobno posiekać, dodać 3 — 4 jajka na z ogórkami. twardo ugotowanych i również posiekanych. 
Wszystko to razem dobrze wymieszać wraz z 50 gr. świeżego masła i dopiero przed samem nakładaniem farszu na ciasto posolić. Usmażyć z 1 — 2 jaj trochę naleśników, któremi wyłożyć ciasto przed nałożeniem farszu.



Pączki z mięsem

Przyrządzić ciasto drożdżowe. Gdy ciasto gotowe wyrzucić na stolnicę, podsypaną mąką brać po kawałku ciasta, rozpłaszczać na dłoni (ręce dobrze jest wysmarować z mięsem. masłem), nakładać farszem, robić okrągłe pierożki, jak pączki, które po wyrośnięciu smażyć na gorącym smalcu. Patrz pączki. Farsz: Mięso gotowane lub pozostałe z pieczeni przepuścić przez maszynkę. 
Jeśli chcesz wiedzieć więcej o kompleksowy wynajem busów Łódź to odwiedź stronę http://eska-bus.pl/kontakt.html
Cebulę jedną lub więcej zależnie od tego, jak kto lubi, zasmażyć na maśle ale nie rumienić, również przepuścić przez maszynkę, zmieszać z mięsem, doprawić do smaku solą i pieprzem, podsmażyć na patelni, dodawszy trochę rosołu. Gdy mięso ostygnie, wsypać trochę drobniutko posieka-nago koperku i dołożyć parę jaj na twardo ugotowanych i drobno pokrajanych. W ten sam sposób można zrobić pierożki, z farszem z kwaszonej lub słodkiej kapusty.  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz