Pierogi z rybą i sardelami
Oczyścić świeżą mięsistą rybę,
najlepiej szczupaka. – Powyjmować kości wymyć, posolić,
posypać pieprzem,, zawiązać na dwie godziny w płótno, pokrajać
w kawałki.
Jeśli chcesz wiedzieć więcej o profesjonalny dj na studniówkę śląskie to odwiedź stronę http://djjasiu.pl/galeria.html W łyżce masła podsmażyć drobno pokrajaną cebulę, z
rybą, dusić, aż ryba będzie prawie gotową, ostudzić, posiekać
tasakiem (nie przepuszczać przez maszynkę), dodać trochę drobno
posiekanej pietruszki doprawić do smaku. Brytwanę posmarować
masłem, położyć ciasto, na to farsz z ryby. Na rybę położyć
wymyte i drobno posiekane sardele, przykryć ciastem posmarować
jajkiem rozbiłem i wsławić do gorącego pieca, o ile ciasto
francuskie, w kruchem do średnio gorącego.
Pierogi z ogórkami
Do tego pieroga używa się ciasto
francuskie, pół- francuskie, drożdżowe. 1 kilo świeżych
dobrych Pierogi ogórków drobno posiekać, dodać 3 — 4 jajka na z
ogórkami. twardo ugotowanych i również posiekanych.
Jeśli chcesz wiedzieć więcej o profesjonalny gabinet podologiczny Warszawa to odwiedź stronę http://podologia-ogrodowa.pl/czym-zajmuje-sie-podolog.html
Wszystko to
razem dobrze wymieszać wraz z 50 gr. świeżego masła i dopiero
przed samem nakładaniem farszu na ciasto posolić. Usmażyć z 1 —
2 jaj trochę naleśników, któremi wyłożyć ciasto przed
nałożeniem farszu.
Pączki z mięsem
Przyrządzić ciasto drożdżowe. Gdy
ciasto gotowe wyrzucić na stolnicę, podsypaną mąką brać po
kawałku ciasta, rozpłaszczać na dłoni (ręce dobrze jest
wysmarować z mięsem. masłem), nakładać farszem, robić okrągłe
pierożki, jak pączki, które po wyrośnięciu smażyć na gorącym
smalcu. Patrz pączki. Farsz: Mięso gotowane lub pozostałe z
pieczeni przepuścić przez maszynkę.
Jeśli chcesz wiedzieć więcej o kompleksowy wynajem busów Łódź to odwiedź stronę http://eska-bus.pl/kontakt.html
Cebulę jedną lub więcej
zależnie od tego, jak kto lubi, zasmażyć na maśle ale nie
rumienić, również przepuścić przez maszynkę, zmieszać z
mięsem, doprawić do smaku solą i pieprzem, podsmażyć na patelni,
dodawszy trochę rosołu. Gdy mięso ostygnie, wsypać trochę
drobniutko posieka-nago koperku i dołożyć parę jaj na twardo
ugotowanych i drobno pokrajanych. W ten sam sposób można zrobić
pierożki, z farszem z kwaszonej lub słodkiej kapusty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz