Pieczeń lub comber z łosia zamarynować w occie, przegotowanym z korzeniami i cebulą krajaną, zimnym octem zalać i przez parę dni pozostawić Pieczeń lub w chłodnem miejscu, dwa razy dziennie odwracając na drugą stronę.
Jeśli chcesz wiedzieć więcej o najtańszy zespół muzyczny poznań to odwiedź stronę http://prestomuzyka.pl/galeria0.html
Biorąc do użycia sta-rannie obżyłować, następnie posolić i szpikować słoniną młodą i świeżą, piec na rożnie lub na brytwannie w piecu, skrapiając octem, zmieszanym z masłem i śmietaną. Gdy już jest na do-pieczeniu, oblać sosem ze śmietany, przyrządzonym w ten sposób, jak do sarniny, lub sosem ze śmietaną i, kaparami, a który się robi w ten sposób: 1 lub 2 szklanki śmietany rozbić łyżką mąki, pieczeń wyjąć z sosu, zalać śmietaną, wymieszać dobrze', po-tem przecedzić sos przez sito, wrzucić weń trochę kaparów —
Jeśli chcesz wiedzieć więcej o szkolenia ubezpieczenia oferta to odwiedź stronę http://mbpszkolenia.pl/artykuly-i-publikacje.html
jeżeli za słodki, wcisnąć soku z cytryny, lub octu, włożyć do te-go sosu pieczeń z łosia i zagotować raz jeden. Wydając na stół, pokrajać tak, jak sarninę. Podaje się równocześnie sałata mieszana lub owoce w occie marynowane.
Wszelkie uprzedzenia do mięsa z dzika nie mają uza-sadnienia, albowiem dzik 'liczeni nie jest innym, jak wieprzem, żyjącym w dzikim stanie; ta tylko Pieczeń z dzika. różnica zachodzi, że jego pożywienie i sposób ży-cia jest odmienny od zwyczajnego wieprza —wskutek czego na-biera mięso właściwego mu smaku i zapachu. Nie tylko szynka z dzika ale pieczeń i, polędwica będą dobre, jeżeli dobrze będą zrobione; jest to niejako połączony smak dzikiej zwierzyny pieczeniem,
Jeśli chcesz wiedzieć więcej o przeprowadzki biur kielce to odwiedź stronę http://eurelo.eu/oferta.html
zalać sarninę 1 lub 2 szklankami śmietany, roz-bitej z mąką, zagotować dobrze. Potem pokrajać i ułożyć na półmisku, jak poprzednią pieczeń. UWAGA: Chcąc, żeby sarnina prędko skruszała, należy ją owinąć w serwetę, w ocele umaczaną, zakopać w zie-mi na parę dni, a po wyjęciu wyżyłować, zalać octem przezotowanym z korzeniemi i cebulą, zosta-wiając ja w tern sosie aż do pieczenia. Zobacz więcej
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz