piątek, 18 października 2013

Ciastka z kremem

Przyrządzić tak obydwa ciasta jak w powyższym przepisie, tylko zamiast kremem, posmarować Napoleonki marmeladą z jabłek. 
Jeśli chcesz wiedzieć więcej o najlepszy pedicure sosnowiec to odwiedź stronę http://beauty-fit.com.pl/ksi%C4%99ga-go%C5%9Bci.html
Marmelada przyrządza z jabłkami. w następujący sposób: kilka ładnych jabłek, naj-  lepiej antonówek, upiec w piecu, przetrzeć przez durszlak, w rondelku z cukrem poddusić do gęstości. Ostudzo-ną smarować ciasto jak wyżej.
Do 400 gr. (funta) mąki wbić 5 żółtek, jedno cale jajko, dodać 100 gr. (ćwierć funta) masła świeże-Chrust I.
Jeśli chcesz wiedzieć więcej o szybkie wykończenia wnętrz to odwiedź stronę http://remonty-warszawa-azyl.pl/galeria.html
 go, łyżkę czubatą pudru, szklankę śmietany, kie-liszek araku. Mąki, w razie potrzeby, dodać trochę, ale nie za dużo, bo ciasto powinno być wolne; ciasto, dobrze wyrobione, bić kilkanaście minut wałkiem. 

Ciasto podzielić na kilka kawałków, jeden wałkować, resztę trzeba nakryć. żeby nie obsychało. Rozwałkowane cienko pokrajać kółkiem na długie szerokie kawałki, które rozcinać wzdłuż przez środek, jeden koniec ciasta przewlec przez środek, następnie smażyć na gorącym srnalcu. Wyjmować na białą bibułę, w parę minut poukładać na półmisek, posypując cukrem z Wanilią. 












Jeśli chcesz wiedzieć więcej o bezpieczne biuro rachunkowe bydgoszcz to odwiedź stronę http://biurorachunkowebydgoszcz.eu/biuro%2Brachunkowe%2Bbydgoszcz%2Bkontakt.html
UWAGA: Do roztopionego smalcu, zdjętego z blachy na bok, wlać kieliszek spirytusu celem odjęcia odoru, zwy-kłego wszelkim tłuszczom. Dobrze też ii wrzucić kawałek surowego kartofla. Zobacz więcej

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz